con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

slajder1

marinko-cavara-lipanj-mostarMOSTAR, 20. 3. 2013.  Komentirajući jučerašnju sjednicu Federalne vlade i potez ministra iz reda SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak, koji su preglasavanjem, uz pomoć Desnice Radivojevića, promijenili Poslovnik o radu Vlade FBiH te otvorili mogućnost da sjednicu Vlade FBiH zakažu i dopredsjednici Vlade, dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, kazao je kako je ta vlada pokazala svu apsurdnost svog postojanja od 17. ožujka pa do danas, kao i katastrofalne rezultate rada.

 

Dodao je kako kako govori u svoje ime jer se stranačka tijela još nisu sastala, i po njegovu mišljenju ova Vlada nije napravila nikakav značajniji rezultat u rješavanju problema vezano za krizu koja je evidentna, s time što je doprinijela još većem produbljivanju političke krize, a "kada bismo izbrojili njihove razultati rada vidjelo bi se da su oni katastrofalni".Evo i načina na koji završava njihov mandat, počevši od međusobnih tužbi, traženja ostavki, smjenjivanja, pa sve do ovakvih udara kao što je promjena Poslovnika, suprotno Zakonu o vladi i Ustavu, naglasio je Čavara.

Na pitanje što napraviti da građani BiH više ne ispaštaju zbog evidentno sve veće političke krize u FBiH, Čavara je kazao: "Prvenstveno svi trebamo djelovati u smjeru da izvršnu vlast u Federaciji vratimo u ustavne i zakonske okvire. Prije svega, visoki predstavnik treba povući svoje antidaytonsko djelovanje i nalog kojim je suspendirao odluku Središnjeg izbornog povjerenstva čime bi se otvorio put da se demokratskim putem i procesima kroz parlament izabere kompletna izvršna vlast".

Na pitanje ima li ikakvih naznaka da bi se to moglo dogoditi u skorije vrijeme, Čavara je kazao kako ne zna kako razmišlja visoki predstavnik kao i svi oni koji donose odluke koje su nalog visokog predstavnika.