con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

slajder1

vjekoslav bevanda 04 SSMOSTAR, 20. 3. 2013.  Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, ministri vanjskih i civilnih poslova Zlatko Lagumdžija i Sredoje Nović, kao i šef Ureda predsjedavajućeg Eugen Šušak prisustvovali su jučer u Vatikanu inauguralnoj misi pape Franje na Trgu svetog Petra.    

Nakon mise papa Franjo primio je bh. delegaciju. U izjavi za „Dnevni avaz" Bevanda kaže da mu je bilo zadovoljstvo što je bio dio inauguracije Svetog Oca.

- Poruke koje je Sveti Otac prenio su briga o siromašnima i bolesnima. Trebali bismo se svi dobro zamisliti i živjeti takav život i svakodnevno ga upražnjavati u skladu s tim porukama. Jer briga za drugoga, posebno nemoćnoga i u stanju potrebe, to je ono što treba živjeti.

Treba se zamisliti zašto vrijedi život živjeti - kaže Bevanda.On dodaje da su riječi Franje od samog imenovanja svježi vjetar za svakog čovjeka, bez obzira kojoj vjeroispovijesti pripadao, a činjenica da su prvi put inauguraciji prisustvovali i vjerski zvaničnici drugih konfesija mnogo govori o papi Franji.

Predsjedavajući Vijeća ministara ističe da mu je bilo zadovoljstvo što je kao vođa bh. delegacije imao priliku da se susretne sa Svetim Ocem, kojem je prenio poruku i zadovoljstvo „što smo dobili takvog čovjeka za prvog čovjeka Svete Stolice".