con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

HDZ BiH  Mladež HDZ BiH  Mladež HDZ BiH

slajder1

Gostiju on-line

Imamo 258 gostiju i one member online

Pristupnica

clanstvo hdz

 
skup tihaljina
 
 
Večeras je u Tihaljini Općinski odbor HDZ-a BIH Grude održao svoj posljednji predizborni skup. Prije početka predizbornog skupa kandidati na Općim izborima 2022. položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomen-obilježju svim hrvatskim braniteljima u Tihaljini.
 
Na samom početku nazočne je pozdravio domaćin, predsjednik temeljnog ogranka Tihaljina Ivica Vranješ. U svom obraćanju naglasio je važnost izlaska na izbore u nedjelju 2. listopada, kako bi zaštitili hrvatsku kulturu i nacionalni identitet. Istaknuo je da kroz podršku zajedničkoj kandidatkinji HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH gospođi Borjani Krišto i kandidatima HDZ-a BiH i HNS-a na svim razinama pokažemo snagu hrvatskoga zajedništva i izaberemo svoje legitimne predstavnike.
 
Kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikica Tomas izrazio je uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti Bosne i Hercegovine te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u Bosni i Hercegovini, kao domovini hrvatskog naroda.
 
Daniela Perić, kandidatkinja za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke u svom obraćanju prisutnima naglasila je kako iz županije dajemo izaslanike u Dom naroda, a Dom naroda je crta obrane hrvatskoga naroda. Dok imamo odgovorne i legitimne ljude u tom Domu, neće proći nikakvi nametnuti zakoni i Hrvati će uspjeti očuvati svoju jednakopravnost i konstitutivnost s ostala dva naroda u BiH.
 
Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Grude Ljubo Grizelj kazao je kako se Hrvatski narodni sabor odlučio na samo jednog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH zbog neizmijenjenih izbornih pravila i što bošnjački narod zbog svoje brojnosti uvijek ima priliku izabrati po postojećim pravilima dva kandidata, čemu smo svjedočili do sada tri puta. Zajedničkom kandidatkinjom HNS-a BiH gospođom Borjanom Krišto šaljemo poruku da samo hrvatski narod treba odlučiti svojom većinskom voljom tko će biti hrvatski član Predsjedništva BiH.
 
ZAJEDNIŠTVOM DO POBJEDE!