con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

borjana izbori

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH prof. dr. sc. Dragan Čović boravio je u petak, 27. kolovoza 2010. godine, u Grudama gdje je održana Javna tribina HDZ BiH ''Slušamo vas'' koju HDZ BiH organizira u sklopu svojih predizbornih aktivnosti.

U ime domaćina, izaslanstvo HDZ BiH pozdravio je Ivan Leko, predsjednik OO HDZ BiH Grude. U prepunoj kino-dvorani, predsjednik HDZ BiH i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH prof. dr. sc. Dragan Čović je naglasio kako je strateški zadatak HDZ BiH na predstojećim izborima promijeniti Ustav kako bi se, nakon dugo vremena, ostvarila prava hrvatskog naroda i okrenulo se k rješavanju drugih, važnih pitanja za Hrvate u BiH. ''Kao stožerna stranka hrvatskog naroda imamo jasnu viziju i strategiju što možemo i što trebamo učiniti te prepoznajemo potrebu žurne promjene trenutačnog stanja. Na tom putu prihvaćamo sve koji nam se žele priključiti'', rekao je prof. dr. sc. Dragan Čović ističući kako HDZ BiH trenutačno ima dva puta više glasova nego sve hrvatske stranke zajedno. Također se osvrnuo i na hrvatske branitelje koji su se borili u Domovinskom ratu i svoje živote dali za slobodu svog, hrvatskog naroda.
'' U osnovi našeg djelovanja treba biti i jeste sve ono plemenito što se uradilo u proteklom ratu, na što trebamo biti ponosni. Njihova žrtva ne smije biti zaboravljena, treba je širiti kao poruku ponosa i dostojanstva'', naglasio je predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović.

Na putu k stvaranju federalne jedinice s hrvatskom većinom, prof. dr. sc. Čović rekao je kako HDZ BiH ima dovoljno snage i strateške zrelosti za realizaciju tog cilja. Tribina HDZ BiH u Grudama održana je u ozračju izbora nove Vlade ZHŽ-a na čelu s novim premijerom Zdenkom Ćosićem, ujedno i nositeljem liste HDZ BiH za Županijsku skupštinu. U svom obraćanju, Ćosić je izrazio zadovoljstvo smjenom stare Vlade u ovoj Županiji koja će ostati zapamćena kao crna mrlja povijesti ZHŽ-a sa svim lošim stvarima koje su je obilježile kroz prethodne četiri godine.

''Preuzeli smo vlast u županiji koja je na rubu bankrota zahvaljujući bivšoj vladi. Mogli smo dići ruke od svega, i naših građana i njihovih problema, ali ne, mi nismo politički licemjeri koji se žele dočepati mandata i zadovoljavati vlastite interese'', istaknuo je Ćosić. ''U ovih 40 dana koliko je ostalo do izbora mi ne možemo ništa revolucionarno promijeniti u ovoj Županiji, ali kada kola idu niz brdo, i dan je mnogo'', zaključio je premijer i nositelj liste HDZ BiH za Županijsku skupštinu ZHŽ-a Zdenko Ćosić.

Na tribini je i Dobroslav Galić, s liste za federalnu razinu istaknuto kako se treba zalagati da što više sredstava iz proračuna federalne vlade bude preusmjereno u općinu Grude kako bi se lakše i jednostavnije živjelo.

Prilikom posjeta Grudama, izaslanstvo HDZ BiH položilo je cvijeće i zapalilo svijeće na grob pokojnog predsjednika HDZ BiH i Hrvatske Republike Herceg Bosne Mate Bobana i spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima. Također je upriličen i sastanaka predsjednika HDZ BiH prof. dr. sc. Dragana Čovića s Općinskim odborom HDZ BiH Grude te časnicima-ratnim zapovjednicima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.