con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

borjana izbori

 

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor razgovarala je u srijedu, 7. srpnja 2010. godine, u Banskim dvorima u Zagrebu s predsjednicom Federacije Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto. Na sastanku se razgovaralo o prijateljskim odnosimaHrvatske i Bosne i Hercegovine kao i o jačanju suradnje između dvije zemlje.

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto zahvalila je predsjednici Vlade Kosor na osobnoj potpori te na potporikoju Hrvatska daje Bosni i Hercegovini.

kristo.kosor.z2
Sastanak Krišto - Kosor

Predsjednica Krišto je naglasila kako je nedavno održana zajednička sjednica Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne iHercegovine stvorila veoma pozitivan odjek u BiH javnosti, što svakako ide u prilog daljnjem jačanju i unapređenju prijateljskih tedobrosusjedskih odnosa između dvije zemlje. Predsjednica Krišto upoznala je također premijerku Kosor s aktualnim političkimstanjem, odnosima i prilikama u Federaciji Bosne i Hercegovine i u Bosni u Hercegovini te naglasila kako ustavne promjene u BiHnemaju alternative, baš kao i njen put prema euroatlantskim integracijama. 

Premijerka Jadranka Kosor naglasila je kako Republika Hrvatska podupire jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu kao državu trikonstitutivna naroda i građana te je i ovom prigodom izrazila podršku Bosni i Hercegovini na putu u euroatlantske integracije.

URED ZA INFORMIRANJE HDZBiH