con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

slajder1

 

IZBORI2011Izbori za Hrvatski sabor za XI. Izbornu jedinicu u BiH bit će održani 3. i 4. prosinca 2011. godine u vremenu od 07.00 do 19.00 sati u oba dana. Izbori će se provoditi po slijedećem:

- Za područje koje pokriva Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru izbori će biti provedeni na biračkom mjestu u prostorijama Osnovne škole „Ilija Jakovljević" ul. Ante Starčevića b.b. Mostar (6. Biračkih odbora).

Birački popisi će biti složeni po abecednom redu tako da će se za svako biračko mjesto jasno označiti od kojeg do kojeg slova su birači raspoređeni.

SREDIŠNJI PROMIDŽBENI JAVNI SKUP HDZ ZA XI IZBORNU JEDINICU U BIH BIT ĆE ODRŽAN U SRIJEDU, 30. STUDENOGA 2011. GODINE, U MOSTARU - ŠPORTSKA DVORANA BIJELI BRIJEG – 17:00 – 18:30 sati

 

Čović očekuje tri mandata za HDZ u dijaspori

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović izrazio je uvjerenje da će lista HDZ-a u 11. Izbornoj jedinici osvojiti sva tri mandata za Hrvatski sabor, prenose u srijedu mediji u Mostaru navodeći da je Čović s predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor u utorak popodne (15. studenoga 2011. godine) u Zagrebu razgovarao o pripremama za predstojeće izbore za Hrvatski sabor. „Očekujem da, obzirom na odnose koji postoje u dijaspori, a napose u BiH, HDZ-ova lista dobije sva tri zastupnika", rekao je Čović. Dodao je kako će tehnički uvjeti za glasovanje u Bosni i Hercegovini biti značajno limitirani u odnosu na protekle izborne cikluse.   Birači u 11. Izbornoj jedinici od predstojećih izbora za Hrvatski sabor mogu glasovati samo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Oko 230. 000 osoba s hrvatskim državljanstvom upisanih u popise birača moći će u BiH glasovati u četiri lokacije u BiH.Unatoč tim ograničenjima Čović je uvjeren kako će stranačka infrastruktura HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. privući dovoljan broj birača kako bi lista HDZ-a Jadranke Kosor osvojila sva tri mandata kolika iznosi fiksna kvota koja se bira u 11. Izbornoj jedinici za Hrvatski sabor.