con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

HDZ BiH  Mladež HDZ BiH  Mladež HDZ BiH

slajder1

Gostiju on-line

Imamo 157 gostiju i nema članova online

Pristupnica

clanstvo hdz

sredisnji naslovna

 

Predizborni skup HDZ-a BiH i stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor BiH u Grudama otvorio je Ljubo Grizelj načelnik općine, uz dobrodošlicu izaslanstvu kojeg su predvodili Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH.

" Za pet dana su Opći izbori. Politički trenutak, okolnosti i odnosi koji vladaju su teški, nikad teži za hrvatski narod. Svaki ovakav predizborni skup, bez obzira u kojoj sredini se održava, prevažan je za nas Hrvate, za konačni ishod ovih izbora. Danas smo u Grudama i za nas je to osobito bitno. Čini nas ponosnima da je ovo sredina u kojoj je sve prije 32 godine počelo, gdje su se odigrali svi sudbonosni događaji i donijele sve sudbonosne odluke za hrvatski narod Herceg Bosne i BiH. Ovo je mjesto gdje je sve, ama baš sve, vezano uz hrvatsko ime, uz Herceg Bosnu i HVO", kazao je Grizelj.

„Ovo je povijesni trenutak za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini“, kazala je Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH večeras u Grudama napominjući kako i u ove izbore idemo po neizmjenjenim izbornim pravilima. Po istom izbornom zakonu koji omogućava bošnjačkom narodu da iz Federacije, jedne izborne jedinice, može izabrati dva člana Predsjedništva BiH.

„Sve stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH zato su kandidirale samo jednog zajedničkog kandidata, i na taj način poslali poruku svima da je BiH domovina i hrvatskog naroda i samo hrvatski narod može odlučiti tko će ga predstavljati i zastupati u instituciji Predsjedništva, ali i drugim institucijama koje su ustavom namjenjene za zaštitu nacionalnih i kolektivnih prava hrvatskog naroda“, poručila je Krišto.

„Hrvatski narod ima pravo na pluralizam, hrvatski narod svojim većinskom voljom mora odlučivati tko će ga predstavljati i u instituciji Predsjedništva BiH i odlučivati u izboru izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije. Bosnu i Hercegovinu želimo graditi i izgrađivati. Hrvatski narod u BiH nije manjina, on je suveren, ustavotvoran, konstitutivan narod to moraju svi znati i razumjeti“, zaključila je Krišto.

Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH poručila je kako je BiH suočena s mnogim problemima, koje HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH žele, mogu i hoće mijenjati u budućnosti. „Izborni program smo nazvali Stvaramo promjene za budućnost, svjesni da izbore prate politički procesi koji će odrediti kakva će biti budućnost BiH. Izbor koji pravimo 2. listopada nije izbor za nas kandidate i za naše liste. 2. listopada izbor je glasa Hrvata u kakvoj BiH želimo živjeti“, poručila je Filipović.

Stanko Musa, nositelj liste za Parlament Federacije BiH, govorio je o programu i programskim smjernicima. „Stoljetna žrtva našega naroda u borbi za ostanak i opstanak na ovim prostorima sve nas danas obvezuje biti ustrajan, dosljedan, nepokolebljiv i u službi svog naroda“, istaknuo je Musa, te precizirao: “Želimo osigurati život po mjeri čovjeka na svim prostorima u BiH, želimo osigurati život po mjeri čovjeka koji može raditi i živjeti od svog rada, kako u gradovima tako i na našim selima. HDZ BiH nudi rješenja i programe, a te programe iz godine u godinu pretvara u stvarnost“.

Nositelj liste za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke i dopredsjednik HDZ-a BiH Zdenko Ćosić naglasio je kako je Županija Zapadnohercegovačka u velikom broju pokazatelja u samom vrhu prema razvijenosti. "Izvozimo 10 puta više po glavi stanovnika nego Sarajevska županija", istaknuo je. Ćosić se osvrnuo i na perfidnu laž dijela bošnjačke politike o prezastupljenosti Hrvata u institucijama i državnoj službi. S tim se takva politika unaprijed pokušava opravdati jer planiraju izabrati hrvatskog člana Predsjedništva BiH kao i hrvatske izaslanike u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Kako se to ne bi dogodilo, pozvao je birače da u što većem broju izađu na izbore 2. listopada.