con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

HDZ BiH  Mladež HDZ BiH  Mladež HDZ BiH

billboardi obljetnica

Gostiju on-line

Imamo 133 gosta i nema članova online

stranicaweb

Pristupnica

clanstvo hdz

GRUDE - Na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Grude za predsjednika Općinskog vijeća za idući mandat od četiri godine izabran je Draženko Vranješ (HDZ BiH) dok je zamjenicom predsjednika Općinskog vijeća imenovana Nives Tomas, također vijećnica HDZ-a BiH.

Čast i obveza

Novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća u izjavi za naš list kazao nam je kako je ova odluka, donesena jednoglasno, za njega velika čast, ali i obveza.“Imamo obvezu opravdati povjerenje koje su nam ukazali birači na održanim izborima. HDZ u Grudama ima apsolutnu vlast i u Općinskom vijeću, a i načelnik Ljubo Grizelj je iz HDZ-a.  Na nama je raditi sve što se može za dobrobit građana i razvoj općine, što u prošlom sazivu Općinskog vijeća nije bio slučaj”, kazao je Vranješ, dodajući kako se problemi koji su nastali u prošlom sazivu neće osjetiti na njihovom radu kao što se to osjetilo u cijeloj općini, jer su zaustavljeni mnogi projekti. Na mjestu zamjenice predsjednika Općinskog vijeća Grude sjedit će vijećnica HDZ-a Nives Tomas, jedna od rijetkih žena na toj poziciji. Na upit smatra li to što je žena svojim plusom, odgovorila je s “da”, jer da nije znala da će tako biti, ne bi se ni kandidirala. “Ženama je mjesto u politici i mislim da bi se puno više žena trebalo uključiti u ove aktivnosti. Čast mi je što su me kolege izabrali”, kazala je Tomas.

25 vijećnika

U radu Općinskog vijeća općine Grude sudjelovat će 25 vijećnika, od toga njih 14 iz redova HDZ-a BiH, a to su Draženko Vranješ, Nives Tomas, Dražen Vrdoljak, Jure Tomas, Miro Palac, Mile Pejić, Dinko Pešorda, Tomislav Paradžik, Jelena Primorac, Mate Vrdoljak, Tihana Logara, Mladen Brzica i Zdenko Primorac. U radu Općinskog vijeća Gruda sudjelovat će i vijećnici HDZ-a 1990. Velimir Bušić, Ivan Bušić i Matko Biško. Svoja tri vijećnika u OV-u ima i Narodna stranka Radom za boljitak, a to su Miro Pejić, Ante Arambašić i Vlado Rašić. Ispred HSP-a ogranak Grude u klupama za vrijeme trajanja sjednica Općinskog vijeća sjedit će Dinko Pezer, Miro Šimić i Marko Pinjuh, dok će SDP predstavljati dva vijećnika Ivan Boban i Jozo Tomić. Predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i mandatno-imunitetna pitanja je Mile Pejić (HDZ BiH) dok su članovi istog Jure Tomas (HDZ BIH), Tomislav Paradžik (HDZ BiH), Miro Šimić (HSP) i Ivan Bušić (HDZ 1990). Predsjednicom Odbora za gospodarstvo, financije i proračun imenovana je Jelena Primorac (HDZ BiH)  dok su članovima imenovani Mile Pejić (HDZ BiH), Dinko Pešorda (HDZ BiH), Nives Tomas (HDZ BiH), Ivan Boban (SDP), Marko Pinjuh (HSP) i Matko Biško (HDZ 1990.).

 

Piše: Z. Volarević

Kontakt

HDZ BiH Grude
Ulica Republike Hrvatske bb
88340 Grude
info@hdz-grude.org
+38739 / 662 - 064
Uredovno vrijeme: pon-pet od 09 do 14 h